Google vil ikke slette krænkende søgeresultater

Google vil ikke slette krænkende søgeresultater

Google er havnet i en retssag med det spanske datatilsyn, hvilket kan få store konsekvenser, hvis Google taber sagen.

Sagen går i al enkelthed ud på at datatilsynet har anmodet Google om at slette fem søgeresultater, der er indekseret i søgemaskinen, dette har Google afvist. Datatilsynet henviser til den spanske datalovgivning, der sikrer borgerne retten til at kunne blive glemt på nettet.

Ifølge det spanske datatilsyn, der fører sagerne på vegne af personerne, der føler sig krænket af Google, er der tale om overtrædelse af privatlivets fred, og med risiko for enkelte personers sikkerhed i nogle tilfælde.

En af sagerne vedrører en læge, som blev mistænkt for en uagtsomhed i forbindelse med en operation i 90 erne.

Hvis man søger på Google på hans navn, kommer den kedelige sag op i søgeresultaterne, hvorimod frifindelsen, som også er bragt i medierne, ikke kommer op på søgning på hans navn.

Den spanske lovgivning giver ikke mulighed for at tvinge medierne til at slette artiklerne af hensyn til pressefriheden, derfor kører sagen mod Google.

Google vil ikke censurere websites

Google vil ikke foretage censur på de data, de indekserer i deres søgemaskine, de henviser til at Google kun er bindeleddet imellem udgiveren og brugerne af de enkelte websites. Googles spanske advokat, Luis Javier Aparicio Falón, redegjorde i retten for disse synspunkter, og henviste til at det juridiske ansvar for ukorrekte oplysninger, måtte ligge hos udgiverne af dette materiale. Google henviser de berørte personer til at kontakte udgiverne og derved få fjernet materialet, der krænker deres rettigheder i forbindelse med privatlivets fred.

Google påpeger, at det er en farlig vej at bede søgemaskinerne fjerne indekseret indhold, ud fra klager etc., herved opstår censur af udgivet data fra de enkelte websites, hvilket kan være i strid imod ytringsfriheden, mener Google´s advokat Aparicio Falón.

Kilde.: Comon

Tilmelding nyheder