Google Street view klager i Tyskland

Google Street view klager i Tyskland

Google street view er ikke faldet helt i god jord i Tyskland.

Google oplyser nu at der i Tyskland er 244.000 personer, som ikke ønsker at have Google street view servicen, hvor deres hus eller bygninger vises med funktionen street view på Google Maps.

Antallet af personer der fravælger servicen er ca. 3 % af den tyske befolkning, så Google må have travlt på kontoret med at sløre billeder, hvor dette skal gøres når der klages over disse optagelser som Google bilerne har foretaget, når de har fotograferet folks huse.

Tyskerne var som et af de første lande meget negative over Google street view og privatlivets fred, forbrugerministeren, Ilse Aigner, har påpeget at lovgivningen er indrettet således, at beboere af huse kan forlange deres hus sløret i Google kort, hvilket Google så efterfølgende har indrettet sig på.

Google har så efterfølgende ansat 200 medarbejdere til at gennemgå de mange klager der er kommet, og efterfølgende få maskeret de billeder, som berørte personer finder i strid med privatlivets fred.

Tyskerne generelt, er ikke positive over Google street view, og der tilkendegivet ved undersøgelser, at op imod halvdelen af befolkningen finder det strider mod privatlivets fred, men antallet af aktuelle klager holder sig på 3 %.

En kommentar til Google Street view klager i Tyskland

  • Det var også en af de ting jeg undrede mig meget over sidst jeg var i tyskland. Uanset hvilken by jeg forsøgte mig med (og jeg var i flere af de større byer), så var der ingen google street view mulighed – kun de almindelige billeder som folk har uploadet på google maps.

    Meget irriterende, for det er blevet helt forvænt med her i DK at der er streetview overalt eller ihvertfald i alle byerne herhjemme.

    Når man så lige vil tjekke en position ud og se hvordan det visuelt ser ud inden man tager derhen, så er det ikke muligt. Jeg var ellers helt sikker på at et stort land som Tyskland var langt foran med den slags før Danmark, men ja åbenbart er modstanden så stor der, at street view ikke ligger lige for. Måske pga. modstanden er de ikke nået så langt med street view i tyskland ?

Tilmelding nyheder