Google operativsystem - operativsystemet Google Chrome OS

Google operativsystemmet Chrome OS

I fortsættelse af informationerne om nyheden om at Google sender sit eget styresystem Google Chrome OS på markedet I slutningen af 2010 rejser der sig flere spændende indgangsvinkler til dette projekt.

I første omgang er Google Chrome OS et letvægts operativsystem under Open Source, der først og fremmest skal dække et behov hos Notebooks som er netværksorienterede maskiner, der kræver hurtig adgang og hvor det meste foregår i online i cyperspace. 

Men det er samtidig begyndelsen på en kamp imellem giganterne Microsoft og Google, som hver især er kendt sine produkter indenfor deres kerneområder.
Google har økonomien til at gå ind i en kamp med Microsoft, og vil på sigt kunne frembringe produkter der vil skabe knivskarp konkurrence til Microsoft, også indenfor styresystemer med bla. Google Andriod og Google Chrome OS, Googles hovedindtægtskilde er online marketings kampagner Google Adwords, og de er ikke afhængige af at styresystemerne giver indtjening fra start, men kan udvikle disse systemer, som over tid vil kunne være med til at øge indtjeningen hos Google.

Man skal huske på Google har de finansielle kræfter, og et team af super gode udviklere i til at løse opgaven. I modsætning til andre udviklere af styresystemer har Google den kæmpe fordel, at navnet er brandet over hele verden, og herved vil en accept fra både producenter af Notebook, Pc systemer og brugerne være relativ nem at få, hvis produktet lever op til varebetegnelsen.

Problemet med et styresystem er at det tager ufatteligt lang tid at udvikle, og her er det Google kan have svært ved at slå igennem på styresystem siden, godt nok er de ført annoncerede systemer forbeholdt Notebook og små systemer, men intensionen om at de også kommer til større systemer forpligter til at det skal kunne mindst ligeså meget som allerede kendte systemer og helst mere.

Men man skal nok ikke lige regne med Google overtager førertrøjen indenfor styresystemer inden for kort tid, hertil er Microsoft for godt etableret og kendt på godt og dårligt, men faktum er at Microsoft er markedsledende indenfor kategorien styresystemer, og har igennem mange år indhentet erfaring fra udviklingen af de forskellige Windows versioner, og er derved godt rustet til giganternes kamp på Microsofts hjemmebane.

Man kan  sige Google har haft stor succes med udvikling af søgemaskineteknologien, her kom Microsoft for sent ud af starthullerne, men arbejder nu også med denne udvikling med deres nye søgemaskine Bing og her er det med modsat fortegn Microsoft der udfordrer Google og her er det Microsoft der er lillebror i denne sammenhæng og har det svært.

Men spændende bliver det at følge de kommende år.

Tilmelding nyheder