Google og censur i Kina

Google og censur i Kina

Google truet med inddragelse af ICP licens

Google der tidligere trak sig ud af Kina på grund af mistanke om industrispionage, som skete  i forbindelse med at hackere havde fået uautoriseret adgang til Google servere, og herigennem hentet data fra bla. Google mail og andre ikke helt definerede software applikationer, behøver nu at forny sin licens for at kunne anvende google.cn domænet.

Google behøver en Kinesisk licens for at operere i landet, hvis Google ikke får fornyet den Kinesiske licens vil Google ophøre som søgemaskine i Kina på domænet Google.cn, når aftalen udløber 30.juni 2010.

Google har videresendt forespørgsler fra Kina på google.cn domænet til en Hong Kong baseret server, som ikke er censureret, dette har været udført siden uoverensstemmelserne omkring hacking af Googles servere.

I forbindelse med at Google ønsker at forny licensen ændres google.cn,  så der opsættes en egentligt startside på dette domæne, men der vil være link til den Hong Kong baserede hjemmeside der stadig vil være ucencureret.

Brugerne vil i løbet af de næste dage kunne se ændringen, som sker i forbindelse med Google har ansøgt om forlængelse af sin licens i Kina.

Kilde.: Google blog.spot

Tilmelding nyheder