Google hiver annoncører i retten

Google hiver annoncører i retten

Google har oplevet en stigning af annoncering på Google adwords fra annoncører der reelt driver svindelforretninger, her har der været tale om virksomheder der overtræder Google politikker f.eks. malware annoncer, get-rich-in-five-minuts, men derudover er der tale om virksomheder, som sælger lægemidler uden at være godkendt eller berettiget hertil, her kan opstå risiko for komplikationer for den enkelte person, hvis der kan købes medicin uden recept.

Problemet har været eskalerende, siger en talsmand for Google, de har kæmpet med dette i årevis. Google har forsøgt at udvikle sikkerhedssystemer der skal dæmme op for dette misbrug samt overtrædelse af Google´s politikker, hertil kommer endvidere overtrædelser af de forskellige landes lovgivning på medicinområdet.

Metoderne der anvendes er oprettelse af falske apoteker via websteder, disse “apoteker” udgiver sig for at være lovlige samt legale, de oplyser på deres webshop brugerne, at de kan  udstede og sælge medicin online officielt.

Dette betyder at selvom der er indført blokeringsmekanismer imod denne form for annoncering på Google adwords, slipper der uheldigvis nogle igennem og bliver vist på Google og annoncenetværket.

Dette har betydet at Google har indgivet stævninger i den føderale domstol mod annoncører, som bevist har overtrådt Google politikker og regler. Retssager af denne karakter skal ses som en øjenåbner for virksomheder og folk der bevist forsøger at overtræde Google politik på området.

Googles officielle blog http://googleblog.blogspot.com/2010/09/taking-rogue-pharmacies-to-court.html

Tilmelding nyheder