Google Chrome OS nyt operativsystem fra Google

Google Crome OS nyt operativsystem fra Google.

Google er i gang med at udvikle et operativsystem under Open Source, dette system skal være målrettet til Internet baserede computere og vil i starten være tilbud til Netbooks.

Operativsystemet vil blive navngivet Google Chrome ligesom Google´s webbrowser. Systemet vil være tilgængeligt til X86 arkitekturen denne arkitektur anvendes af bla. Intel og AMD
De første prototyper af den Arm baserede Netbook blev udstillet på Computex i Taiwan i sidste måned, og hvis Google bakker op om softwaremæssig udvikling til denne arkitektur, vil det give disse produkter yderligere muligheder med et ekstra operativsystem.

Microsofts operativsystem kan ikke anvendes på disse computere, men fabrikanterne vælger at anvende Linux eller Googles operativsystem Android og nu måske også den kommende operativsystem Google Chrome OS.

Google Chrome OS projektet er adskilt fra Andriod projektet. Andrion er bygget op til at kunne være operativsystem på tværs af forskellige grænseflader f.eks. telefoner og Netbooks etc.

Google Chrome OS er skabt til folk der dagligt arbejder på Internettet og de applikationer der er netbaseret. Operativsystemet er konstrueret til at kunne arbejde i små systemer og vil på sigt kunne konkurrere med Microsoft på større desktop systemer ifølge Google´s planer.

Operativkernen i Google Chrome Os er Linux.

Google regner med at det nye styresystem kommer på Netbooks leveret i slutningen af 2010, og har allerede aftaler med leverandører og producenter af disse computere.
Google udtaler, at man forventer at det nye styresystem vil have en minimal boot tid, hurtigere adgang til e-mail og i det hele taget skulle give brugeren et godt arbejdsredskab, uden risiko for virus og mailware angreb. Der er ikke fremlagt direkte hvad systemet forventes at kunne i udgangspositionen, men flere af funktionerne vil Google opbygge fra bunden.

Det bliver spændende at følge udviklingen af dette Open Source system, et andet system Ubuntu som også er en stor spiller på markedet indenfor Open Source operativsystemer, har ikke fået den helt store gennemslagskraft indenfor operativsystemer, selv om der er lagt meget energi og arbejdstimer i projektet. Ubuntu bygger på Debian projektet, som er en Linux distribution som har været på markedet i rigtigt mange år. Disse systemer er i bund og grund rigtigt gode systemer og på serverområdet kører de super stabilt. Men de har ikke fået den helt store gennemslagskraft udenfor Open Source miljøet, selvom de absolut fortjener det.

Tilmelding nyheder