Google adsense et affiliate program med annoncering

Google Adsense

Google Adsense er kendt som en annonceringsmulighed på website ejere websteder, her er det muligt at give sine besøgende mulighed for ved hjælp af et enkelt klik, at forlade siden og gå direkte til annoncøren, for et mindre eller større beløb for videresendelse af den besøgende.

Er det nu særligt smart?

I nogle tilfælde, ja og i andre tilfælde absolut nej. Personligt hader jeg at komme ind på et site overmalet med Google adwords  reklamer i enhver afskygning, det er ok på Google søgemaskinen, men hvis der skal findes noget konkret på et website, og annoncer vises i flæng, flettet sammen med det oprindelige website så det falder fuldstændigt ind som en del af dette, og med indhold som Google automatisk tilpasser i forhold til, hvilken sider man tidligere har besøgt, så er festen slut.

Sider der ønsker sine brugere skal anvende deres website i en vis udstrækning, bør tænke sig om når der bliver lagt Google adwords  kampagner ind via Google adsense programmet.  Passer det nu til min målsætning med mit website? Eller er det indtjeningen fra disse klik der giver brødet på bordet?

Dette skal overvejes når man tilmelder sig et Google Adsense program, og ikke bare ukritisk sætte det op for at få yderligere omsætning.

Hvis der er tale om store websites med meget trafik, f.eks. dagblade, informationstjenester, private blogs, salgssteder der indrykker annoncer, online auktioner etc. finder jeg det ok, at der anvendes Google adsense reklamer, sammen med andre annoncer på det pågældende website.

Men er der tale om et informationswebsite? eller en onlineshop der f.eks. sælger tøj, og man sidder og ser på en vare i tøjbutikken der ser spændende ud, og får præsenteret en Google adwords  reklame i toppen eller en af siderne med et tilbud på tøj fra en anden leverandør til en billigere pris, så virker det ikke troværdig, hvis man ville bestille tøj for f.eks. kr. 1.000,- og finder annoncen på et tilbud hos webshoppens konkurrent samtidig med at man er ved at putte en vare i kurven, hvis man trykker på linket, og køber varer her i stedet for den oprindelige butik, får butikken ikke en omsætning på kr. 1.000,- men en omsætning på f.eks. fra nogle få ører og op til et par kroner for et sådant besøg.

Er det god forretning?  Eller mangel på omtanke i forretningssammenhæng?

MFA sites

For nogle år tilbage kendte alle mere eller mindre til begrebet MFA sites Made for Adsense – ikke alle kendte dem ved navn, men størsteparten af folk der brugte nettet jævnligt har under en eller anden form været ind over en MFA side.

Hvad dækker begrebet så over?

Der var her tale om sider fremstillet kun med et formål, at få lokket brugerne ind på en side uden noget som helst reelt indhold, MFA siderne var fyldt med Google adwords  annoncer ad libitum, og det var næste umuligt at forlade en sådan side igen, uden at det skete via et annoncelink som websites ejer så fik afregning efter i Google adsense programmet.
En dygtig MFA marketers kunne snildt for nogle ganske få år siden have en indtægt på kr. 50.000,- 200.000,- pr. måned, og der er sikkert nogle der har ligget endnu højere, og ja, der er også Danske MFA producenter der har ligget i den høje indkomstklasse i perioden op til 2006, hvor Google strammede op på de sider de ville tillade der blev vist annoncer fra.

Det besynderlige i dette scenarie, er at denne form for annoncering reelt har været med til at sparke Google adwords rigtigt i gang, efterfølgende har Google så hældt de folk der var med til at få systemet op ud igen, og smidt dem på porten, uden de store forklaringer, hvis folk er røget ud, så er det ikke muligt at komme ind igen i systemet.

Rigtigt mange er smidt ud af Google adsense programmet uden mulighed for at få en dialog om problemet, se f.eks. de mange debatfora, hvor debatterne går om, hvad de forskellige skal gøre for at komme ind igen.
 
Når dette er sagt er der også nogle der har trykket på egne annoncer, og på den måde selv været med til at ryge ud, da kunder der bruger Google adwords  ikke skal betale for fake annoncering, hvor ejere af websites selv aktiverer annoncerne med alverdens testklik og lign.

Google Adsense og de websites der kan bære annoncering

Jeg kunne ikke i min vildeste fantasi forestille mig en annonce eller banner fra hverken Google eller andre på vore eget site, det giver støj i mediebilledet, og virker ikke optimalt for brugeren, men det er da oplagt at der er andre websites som har nogle andre budskaber, og en anden forretningsplan med sin virksomhed, som derved nemt kan anvende annonceringer til indtægtskilde fra sitet.

Læs mere om Google adsense og Google adwords

Del nyheden!
Tilmelding nyheder