Borgenes færden på nettet skal overvåges mere

Borgenes færden på nettet skal overvåges mere

Ifølge en artikel i Computerworld og Politiken vil justitsministeriet stramme op omkring anonymt brug af internetforbindelser.

En arbejdsgruppe arbejder i øjeblikket med anbefalinger til øget lovgivning på området, hvor f.eks. biblioteket og internetcafeer etc. skal afkræve legitimation fra brugere, der logger på nettet fra disse.

Formålet med at kunne identificere arbejdsgruppen skyldes det ifølge Politiets efterretningstjeneste vil være lettere at finde terror celler og folk der udnytter nettet kriminelt når de personer der er logget på er registreret.

Det skriver Politiken

Brug CPR eller SMS

Hvordan folk skal give sig til kende på de hidtil åbne, anonyme forbindelser er endnu uklart.

Arbejdsgruppen hos Justitsministeriet nævner forskellige muligheder som eksempelvis cpr-numre, elektronisk signatur eller sms-løsninger.

Kravet vil dog ifølge Politiken være, at en netbruger “ikke får adgang til internettet, før oplysningerne om den pågældendes identitet er registreret og verificeret”.

Rammer også virksomheder

Også store og små virksomheder bliver ramt, hvis anbefalingen bliver til virkelighed.

For hvis en virksomhed ikke kan påvise, hvem der logger på netværket, hvilket lige præcis er tilfældet med biblioteker og net-cafeer, så skal brugerne give sig til kende med en personlig kode.

Formålet med tilkendegivelsen på de hidtil åbne netværk er i lighed med den allerede eksisterende del af logningsbekendtgørelsen, at brugernes data skal logges og gemmes i et år hos teleselskaberne, så ordensmagten kan få adgang til dem i forbindelse med terrorbekæmpelse.

Ifølge Politiken skriver arbejdsgruppen i sin anbefaling, at registreringen af brugerne på det åbne net kan lade sig gøre, uden at det vil medføre “en reel begrænsning i den almindelige adgang til internettet borgere for borgere og virksomheder”.

Online Marketings kommentarer til lovforslag af denne type

Problemet med at finde professionelle der vi være usynlige på nettet, er en opgave, der er meget svær at løse, et kommende lovforslag vil kun have sporadisk effekt, og kun virke for folk, der rent faktisk er amatører på området.

Professionelle vil typisk anvende proxyservere til formålet, dette kombineret med uautoriseret adgang til internettet fra de tusindevis af åbne netværk, der findes i alle byer over hele landet.

Åbne netværk flyder over hele landet

Et at de største problemer i dag er de åbne netværk, ved at køre en tur op og ned af en tilfældig villavej eller forbi et boligkompleks, så vil der indenfor få sekunder melde sig utallige åbne netværk, der giver fuld adgang til internettet, dette uden at ejeren af den pågældende router ved noget om det. En tilfældig adgang til internettet kombineret med lidt proxy, så vil det være som at finde en nål i en høstak at finde den tilfældige bruger.

 

 

 

 

 

 

 

Del nyheden!
Tilmelding nyheder